Szanowni Państwo, w związku z bardzo dużą ilością zgłoszeń, rejestracją danych w dwóch systemach bibliograficznych, a jednocześnie zmniejszonym zespołem redakcyjnym proces rejestracji i redakcji opisów publikacji jest wydłużony. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za Państwa wyrozumiałość.
 
  • Details
Show metadata view
Full item page
Options

Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla drobiu i świń poprzez właściwe skarmianie i uzyskanie produktów zwierzęcych wysokiej jakości

Type
Project
Date Issued
2016
Author
Andrzej Rutkowski 
Anita Zaworska-Zakrzewska 
Discipline
animal science and fisheries
Abstract (PL)
Program wieloletni pn "Zwiększenie wykorzystania krajowego białka paszowego dla produkcji wysokiej jakości produktów zwierzęcych w warunkach zrównoważonego rozwoju" jest kontynuacją programu realizowanego w latach 2011-2015 pn. "Ulepszanie krajowych źródeł białka roślinnego, ich produkcji, systemu obrotu i wykorzystania w paszach" stanowiącego załącznik Nr l do uchwały Nr 149/2011 Rady
Ministrów z dnia 9 sierpnia 2011 r. w sprawie ustanowienia programu wieloletniego pod nazwą "Ulepszanie krajowych źródeł białka roślinnego, ich produkcji, systemu obrotu i wykorzystania w paszach”. Istotnym celem programu było podniesienie poziomu białkowego bezpieczeństwa kraju poprzez realizację głównego celu Programu jakim jest stworzenie możliwości do zwiększania bezpieczeństwa białkowego kraju na cele paszowe i żywnościowe w warunkach zrównoważonego rozwoju.
Abstract (EN)
Project entitle: Improvement of native plant protein feeds, their production, trade turnover, and utilization in animal feed’ was continuation program realized in 2011-2015. An important aim of the program was to increase the level of native plant protein feeds of the country through the implementation of the aim of the Program, which was to create opportunities to increase the native plant protein feeds of the country for feedstuff and food purposes in the conditions of sustainable development.
Subject (pl)
  • bobowate

  • drób

  • krajowe pasze białkowe

  • pasze rzepakowe

  • polskie białko

  • rośliny strączkowe

  • świnie