Analiza potencjału przeciwzapalnego i przeciwcukrzycowego ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa conina L.) w odniesieniu do hipertroficznej i insulinoopornej tkanki tłuszczowej in vitro
dc.contributor.author | Katarzyna Elżbieta Kowalska | |
dc.date.accessioned | 2025-06-30T14:40:08Z | |
dc.date.available | 2025-06-30T14:40:08Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.project | 2021/05/X/NZ9/00624 | |
dc.identifier.uri | https://sciencerep.up.poznan.pl/handle/item/3481 | |
dc.pbn.affiliation | food and nutrition technology | |
dc.subject.pl | adipocyty 3T3-L1 | |
dc.subject.pl | adiponektyna | |
dc.subject.pl | dzika róża | |
dc.subject.pl | insulinooporność | |
dc.subject.pl | leptyna | |
dc.subject.pl | lipotoksyczność | |
dc.subject.pl | otyłość | |
dc.subject.pl | stres oksydacyjny | |
dc.title | Analiza potencjału przeciwzapalnego i przeciwcukrzycowego ekstraktu z owoców dzikiej róży (Rosa conina L.) w odniesieniu do hipertroficznej i insulinoopornej tkanki tłuszczowej in vitro | |
dc.type | Project | |
dspace.entity.type | Project | |
project.competition.name | MINIATURA | |
project.endDate | 2022-11-02T00:00:00 | |
project.startDate | 2021-11-02T00:00:00 |