Ocena dodatków paszowych w celu obniżenia substancji antyżywieniowych poprzez fermentację stałą w śrucie sojowej
dc.abstract.en | Expertise. Characteristics of antinutritional factors found in soybean meal. Recognition of the feed additives market, analysis of literature data. Analysis of feed additives and feed material allowing to improve the nutritional value of soybean meal | |
dc.abstract.pl | Ekspertyza. Charakterystyka czynników antyżywieniowych znajdujących się w poekstrakcyjnej śrucie sojowej. Rozpoznanie rynku możliwych do wykorzystania dodatków paszowych i danych literaturowych. Analiza dodatków paszowych i uszlachetnianego materiału pozwalających na efektywne uszlachetnienie śruty sojowej | |
dc.contributor.author | Anita Zaworska-Zakrzewska | |
dc.date.accessioned | 2025-06-30T14:40:50Z | |
dc.date.available | 2025-06-30T14:40:50Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.project | 68/2020/U | |
dc.identifier.uri | https://sciencerep.up.poznan.pl/handle/item/3580 | |
dc.pbn.affiliation | animal science and fisheries | |
dc.subject.pl | fermentacja | |
dc.subject.pl | redukcja substancji odtyodżywczych | |
dc.subject.pl | śruta sojowa | |
dc.title | Ocena dodatków paszowych w celu obniżenia substancji antyżywieniowych poprzez fermentację stałą w śrucie sojowej | |
dc.title.alternative | The evaluation of feed additives to reduce antinutritional factors on soybean meal by solid state fermentation | |
dc.type | Project | |
dspace.entity.type | Project | |
project.competition.name | Inna | |
project.endDate | 2020-12-28T00:00:00 | |
project.startDate | 2020-11-30T00:00:00 |